Navigáció átugrása.
Címlap

Vedres Csaba: Miserere - budapesti bemutató

2017-04-09 19:15
2017-04-09 20:30
Etc/GMT+1

Músorlap

        Zene Isten irgalmáról és az ember reményéről

Vedres Csaba ​MISERERE c. oratóriumának budapesti bemutatójára szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. április 9-én (Virágvasárnap) este 19.15 órakor a kelenföldi Szent Gellért Plébániatemplomba (1115 Budapest, Bartók Béla út 149. M4-es metro végállomás).
Előadják:

    a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus,
    a Pécsi Bazilika Bárdos Kórusa, a Bárdos Lajos Gyermekkórus,
    a Musica Sonora Kamarazenekar.
    Szólót énekel: Horváth Csaba (bariton). Vezényel: Uzsaly Bence. A belépés díjtalan
.

További információ: http://budapestikorus.hu/

Vedres Csaba 1964-ben született Budapesten.  Zenei pályája – rendhagyó és nagyon szokatlan módon – az ún. „könnyűzene” oldaláról indult, bár a szerző saját vallomása szerint nem érzi szerencsésnek a zene "könnyűre" és "komolyra" való szétválasztását. Életrajza, munkássága a http://vedrescsaba.uw.hu/magyar/index.htm honlapon olvasható. 1992-ben iratkozott be a Váci Kántorképzőbe, ahol 1996-ban sikeresen diplomázott. 2004 óta több nagyszabású egyházzenei művet is alkotott (pl. Requiem, Consolatio).

A MISERERE,  a nagy bűnbánati zsoltár – az 50. – teljes latin szövegének feldolgozása, kiegészítve a zsolozsmában is használatos doxológiával, valamint a 6. tételben újszövetségi részletekkel.

A mű tételei:  I. Miserere, II. Ecce enim., III. Cor mundum crea, IV. Libera me!, V. Domine lábia mea apéries, VI. Vade in pace.

A MISERERE alaphangja nagyon meleg; reményt és bizakodást, hitet és erőt sugároz minden üteme. A 2016. szeptember 25-i pécsi ősbemutató után, Budapesten is felhangzik ez a nagyon jelentős új magyar alkotás.

További információk a műről:

http://www.magyarkurir.hu/hirek/zene-isten-irgalmarol-interju-vedres-csaba-zeneszerzovel
http://www.parlando.hu/2016/2016-6/Zene-Bozsai.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=jZnX1lnlWpM (rövid videorészlet a pécsi ősbemutatóról)

         dr.Bozsai Gábor

     Vámosmikola akolitusa,
    a Budapesti Kórus tagja

Beszámoló a koncertről a Parlandóban.