Navigáció átugrása.
Címlap

Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál - HAIR

2010-08-12 20:30
2010-08-12 22:00
Etc/GMT+1

A HAIR című musicalt a megszokottól eltérő formában, Pejtsik Péter zenekari átdolgozása alapján a szimfonikus zenekarrá bővülő Musica Sonora Kamarazenekar szólaltatja meg a Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál zárókoncertjén. A koncerten felcsendül Beethoven VII. szimfóniája is.

Vajdahunyadvár

Közreműködnek: Andrejszki Judit, Pejtsik Bogi, Bozi Péter, Légrádi Gábor és a Semmelweis Kórus (Művészeti vezető: Oláh Márta).
 

Vezényel: Illényi Péter.

Műsorlap

Jegyrendeléshez kattintson ide!

Esőnap: 2010. augusztus 13-án.

CsatolmányMéret
Pejtsik Péter gondolatai a Hair fedolgozásról74.02 KB
Meghívó72.23 KB
Sajtóanyag147.32 KB
Harmat György: A Hair él48.03 KB

Hair Symphonic - YouTube

Fenomenális koncert, tényleg, csak legekkel kifejezhető

Tegnap voltam a Vajdahunyad-várbeli koncertsorozat utolsó, egyben a legeslegjobb koncertjén :)

Fenomenális koncert, tényleg, csak legekkel kifejezhető :)

Szerencsésen megfordították a műsorrendet, és először adták Beethoven VII. szimfóniáját, majd szünet után került sor a Hair szimfónikuszenei átdolgozására, amit amúgy Pejtsik Péter "követett el" :)
Fergeteges előadás volt. Mindenki élvezte, a zenészek az énekesek, előadók, és persze a közönség legfőképp. Ugyanis érezhető volt, hogy mindenki a szívét adta az előadásba... Ami persze szükségszerű is volt, ilyen jegyárak mellett (2500ft) csakis "szerelemből" lehet zenélni :)
Tökéletesen előkészített színpad, tökéletes hangzás, erősítés, egyetlen hamis hang nem volt, mindenhol erőteljesen, érthetően, hallhatóan megcsinált előadás. Érezhető volt, hogy a legapróbb részletekre is odafigyeltek (nem úgy mint a korábbiakban...)
Bár ezek szerint nagy valószínűséggel, ezt a produkció hozta magával, nem helyi dolog volt...

Már a felépítés is: mindenki ún. "egyenruhát" vett fel: a kórustagok fehér nadrág, a zenészek fekete, és mindenki piros pólóban.

Már a Beethoven is nagyon szép produkció, de a szünet utáni Hair az egyszerűen zseniális :)))
Pompásan kitalált, és előadott produkció. Minden hangja élvezetes. Zengett a kórus, kedvesek voltak a szólisták, szép erőteljes hanggal. Az egész produkció imádnivalóan jó volt :)))

Készítettem felvételeket néhány dalról, még nem néztem meg, hogy sikerült... ha jók lesznek teszek fel YT-ra, ha nem , akkor képeket csak ide.

(Offtopik-(b)log / tnsnames.ora)